Sposób przygotowania

Na początek robimy sosy-pikantny chilli mieszamy z ketchupem i drobno posiekaną cebulką i łagodny majonez mieszamy ze śmietaną doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem.W parówki wbiajmy patyczki tak żeby wystawały z jednego końca i oprószamy mąkę kukurydzianą.Mąkę pszenną i kukurydzianą mieszamy z proszkiem do pieczenia kolendrą,jajkiem,oliwą i solą jak będzie za gęste rozrzedzamy wodą.Parówki zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.Wyjmujemy,osączamy na papierowym ręczniku.Podajemy z przygotowanymi sosami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm brzmi zachęcająco;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !