Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z budyniem czekoladowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy
mąka
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z budyniem czekoladowym

ciasto:
2 szklanki mąki,
szklanka mleka,
1/2 szklanki cukru,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 opakowania cukru waniliowy,
jajko,
100ml oleju,
Budyń z proszku przygotować z mlekiem i odstawić.
Jajko rozmącić ze szklanką mleka i wlać olej. Oddzielnie przesiać mąkę ze szczyptą soli, dodać proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać i wlać "mokre" składniki. Delikatnie całość wymieszać. Foremki (najlepiej papierowe) napełniać ciastem do 1/3 wysokości. Wkładać do każdej po łyżeczce budyniu i uzupełniać ciastem (ale nie do końca foremek by muffinki nie "uciekły" nam z nich po upieczeniu). Wsadzić do piekarnika na 15-20min do rozgrzanego do 200stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.07.2012 18:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak