Sposób przygotowania

Wszystkie sypkie składniki (kaszę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia) wymieszać. Jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier i cukier waniliowy. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, po czym wsypać 1/3 mieszaniny równą warstwą na dno, na to położyć połowę startych jabłek, znów wsypać 1/3 mieszaniny i przykryć resztą jabłek. Na to dajemy resztę mieszaniny, a na nią płatki margaryny. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 50 minut. Ładnie zrumienioną wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo ciekawy pomysł :)
  • 3
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super pomysł !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    podobno dobra jest
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaamm
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    słodkie pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny pomysł, będę musiała wypróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale pychotka :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !