Sposób przygotowania

Grzyby myjemy,moczymy w wodzie 12 godzin i gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyły.Bułeczki moczymy w wywarze grzybowym.Cebulę obieramy i siekamy razem z ugotowanymi grzybami i odciśniętymi bułkami a następnie przesmażamy na rozgrzanym maśle.Do miski wbijamy żółtka dodajemy przesmażone grzyby,śmietanę,mąkę ,koperek,pietruszkę,sól i pieprz i mieszamy wszystko razem.Formę budyniową grubo smarujemy masłem.Białka ubijamy na sztywną pianę i po łyżeczce dodajemy do masy grzybowej i mieszamy.Przekładamy do formy wstawiamy do gorącej kąpieli wodnej i pieczemy w ogrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1,5 godziny.Po upieczeniu wyciągamy wyjmujemy z formy na półmisek.Podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    muszę się przyłożyć z odmierzaniem - dokładnie 18 dkg....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !