Sposób przygotowania

Mięso myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie 15 minut.Następnie wyjmujemy,studzimy i kroimy na paseczki.Kaszę kuskus wkładamy na sito i moczymy 10 minut w zimnej wodzie,aby napęczniała a następnie wrzucamy do wrzątku na osiem minut.Kaszę odcedzamy i wrzucamy do salaterki.Dymkę razem ze szczypiorkiem myjemy i drobno siekamy i dodajemy do kaszy.Ogórek obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do sałatki.Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i również łączymy z kaszą.Dodajemy obrane pokrojone pomidory i całość dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Bulion mieszamy z oliwą sokiem z cytryny zalewamy sałatkę i odstawiamy ją na pół godziny.Kawałki indyka rozkładamy na talerzu i nakładamy na niego sałatkę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    musi być świetna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !