Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik inaczej bo z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 2 szklanki
cukier brązowy 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jaja 2 sztuki
mleko 1 szklanka
dżem morelowy 1 słoik
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyzki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej roślinny pół szklanki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik inaczej bo z dżemem

Białka ubić na sztywno z cukrami, następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z sodą, kakaem i przyprawą do piernika i dodawać do masy jajecznej na zmianę z mokrymi składnikami. Postępować tak ażdo wyczerpania składników. Następnie przełożyć ciasto do natłuszczonej keksówki i piec ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 07.04.2013 13:02
uwielbiam pierniki
Sroczka 17.07.2012 21:55
Bardzo smakowicie wygląda.
reniatka 29.06.2012 10:41
świetny
pierniczkowo 29.06.2012 10:37
Ciekawy pomysł z tą mąką. Uwielbiam wszystkie pierniki, a w szczególności te z dżemem:)
Rafał10 28.06.2012 09:36
smaczny musiał być :)
smerfetka79 21.06.2012 16:58
z mąki pełnoziarnistej:)) Ciekawe jak smakuje:)))
anemon 18.06.2012 19:40
Bardzo ciekawy przepis, z mąką pełnoziarnistą jeszcze nie robiłam.
caralajna 20.05.2012 09:07
pyszny piernik
Sylwia56
Sylwia56 15.05.2012 12:44
uwielbiam!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak