Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrami, następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z sodą, kakaem i przyprawą do piernika i dodawać do masy jajecznej na zmianę z mokrymi składnikami. Postępować tak ażdo wyczerpania składników. Następnie przełożyć ciasto do natłuszczonej keksówki i piec ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam!!!!!!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny piernik
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ciekawy przepis, z mąką pełnoziarnistą jeszcze nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    z mąki pełnoziarnistej:)) Ciekawe jak smakuje:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczny musiał być :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    Ciekawy pomysł z tą mąką. Uwielbiam wszystkie pierniki, a w szczególności te z dżemem:)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetny
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo smakowicie wygląda.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    uwielbiam pierniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !