Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka świąteczna z polewą czekoladową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki
mąka pszenna 6 łyżek
olej roślinny 6 łyżek
ocet 10 % 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 szklanki
cukier brązowy 2 szklanki
migdały mielone 100 gram
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Babka świąteczna z polewą czekoladową

Margarynę utrzećz cukrem mikserem na puch, dodawać po jednym żółtku, i dalej miksować. Następnie dodawać na zmianę suche składniki( mąki i proszek wymieszane z migdałami) i mokre, a na koniec dać pianę ubitą z białek. wymieszać delikatnie. Przełożyć do natłuszczonej formy i piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polać polewą i obsypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 25.07.2012 11:35
wygląda bardzo fajnie i chyba się skuszę
dianix 07.07.2012 17:23
fajna z niej babeczka
Anna169Hosz 30.05.2012 16:39
Apetyczna.
Marta1986 24.05.2012 15:00
pycha
kupiska 14.05.2012 11:29
bajeczna z posypanymi wióarkami kokosowymi...
matriasik 05.05.2012 14:13
Fajna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak