Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe paszteciki domowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
drożdże 3 dag
mleko 50 ml
cukier 1 łyżka
jaja 2 sztuki
masło 1/3 kostki
olej 3-4 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
cebula 3-4 sztuki
sól do smaku
mak 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe paszteciki domowe

Drożdże należy rozrobić z mlekiem, cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić je do wyrośnięcia. Gdy wyrosną należy dodać je do mąki z jajkami, stopionym masłem i solą. Zagnieść ciasto. Cebulę należy zeszklić na oleju razem z przyprawami. Ciasto rozwałkować i wycinać krążki. Na każdym krążku kłaść cebulę i zlepiać. Paszteciki smarować jajkiem i posypywać makiem. Piec przez 30 minut w temp. 170-180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.12.2013 17:38
wyglądają świetnie
Wafelek2601 25.04.2013 18:27
Świetny dodatek do barszczyku
kasiaw 10.06.2012 18:37
super
Myszka75 08.06.2012 08:50
pyszota:)
Juleczka20 01.04.2012 09:39
chętnie bym zjadła
Katarzyna/kate1980 18.03.2012 22:15
pyszności
Zoso 05.04.2011 21:46
zamawiam takie na sobotę :) adres na priv :)
hastalavista 27.12.2010 14:38
rewelacja!
Karolina92 25.10.2010 18:19
oooo, smakowicie wygladaja! bardzo takie lubie
Monika179
Monika179 12.09.2010 15:27
mniamm
Iwusia 07.07.2010 10:51
Super paszteciki :) No i ten 20 000 przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak