Sposób przygotowania

0,5 szklanki kaszki kuskus
duża szczypta soli
5 rzodkiewek
1 średni pomidor
2 garści posiekanego drobnego szczypiorku
przyprawa do sałatek (u mnie z młynka)
pieprz ziołowy do smaku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotować kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tj, zalać osolonym wrzątkiem w stosunku 1do 1.Przykryć na 5 minut. Odkryć, zamieszać i odstawić do ostygnięcia. W tym czasie opłukać pomidor,rzodkiewki i szczypiorek. Szczypiorek posiekać drobno,Rzodkiewki i pomidora pokroić w kosteczkę dość drobno.Wymieszać z kuskusem. Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić przyprawą do sałatek i pieprzem ziołowym,ew.solą. Dobrze jest lekko schłodzić sałatkę, choć nie jest to konieczne.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    apetycznie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !