Sposób przygotowania

Składniki:
3 spore sznycle z fileta kurczaka
2 jajka
10 dag sera żółtego np. gouda lub edam
ok.3 czubate łyżki bułki tartej
1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka
sól
olej do smażenia
1 łyżeczka czerwonej papryki mielonej słodkiej

Mięso opłukać ( u mnie były to 3 plastry z dużych filetów-przecięte wzdłuż ) i osuszyć.Bardzo delikatnie rozbić, ale filety mają być dość grube.Oprószyć z jednej strony przyprawą do kurczaka. W jednej miseczce rozkłócić jajka ze szczyptą soli.Na drugą miseczkę wsypać bułkę tartą i starty na dość drobnej tarce ser.wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Panierować mięso kolejno w jajkach i panierce z bułki i sera.Docisnąć.Kłaść na rozgrzany olej.Posypać z jednej strony papryką mieloną.Smażyć z obu stron na średnim płomieniu.Ew. jeszcze posolić. Podałam z ziemniakami z wody i mizerią.Mięsko pozostało soczyste w środku a panierka była pyszna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gerdzik

    takiego jeszcze nie próbowałem, zapiszę sobie :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Jak wrócę do domu to dodam zdjęcia.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne zestawienie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Super pomysł, bardzo smaczne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !