Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo- ziemniaczana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
kalafior 60 dag
ziemniaki 1/2 kg
masło 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo- ziemniaczana

Kalafior umyć i oczyścić. 1/4 kalafiora podzielić na cząstki i ugotować w niewielkiej ilości wody. Resztę kalafiora i obrane ziemniaki obrać, pokroić i ugotować do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito. Przecier połączyć z gorącym, ugotowanym mlekiem, zupę doprawić do smaku, dodać masło i wymieszać. Na koniec dodać ugotowane cząstki kalafiora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.12.2012 22:09
bardzo smaczna zupa
buksiak12 19.09.2010 12:04
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak