Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztarda ziarnista - pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat pół łyżeczki
ocet jabłkowy 3 łyżki
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Musztarda ziarnista - pomidorowa

Gorczycę wsypać do kubka i zalać niewielką ilością wrzątku - tylko tyle, aby ziarenka były przykryte na grubość 1-2cm.
Nakryć kubeczek i pozostawić na całą noc.
Spęczniałą gorczycę przelać do blendera, dodać łyżkę oliwy spod suszonych pomidorów, posiekane pomidory, sól, miód i ocet do smaku.
Całość zmiksować, aż uzyska konsystencję musztardy.
Przełożyć do zamykanego pojemniczka i wstawić na 2 doby do lodówki, aby się zmacerowała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.08.2012 13:27
Podziwiam Cię że takie dodatki robisz. Rewelacja
Habibi 13.05.2012 12:42
Bardzo prosty wyrób, a jaka satysfakcja ;)
rjustysia 07.05.2012 11:46
bardzo ciekawy przepis
parysek10 05.05.2012 15:40
innowacyjna wersja
Habibi 05.05.2012 07:55
Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów. *** Może coś Was u mnie zinspiruje ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak