Sposób przygotowania

Gorczycę wsypać do kubka i zalać niewielką ilością wrzątku - tylko tyle, aby ziarenka były przykryte na grubość 1-2cm.
Nakryć kubeczek i pozostawić na całą noc.
Spęczniałą gorczycę przelać do blendera, dodać łyżkę oliwy spod suszonych pomidorów, posiekane pomidory, sól, miód i ocet do smaku.
Całość zmiksować, aż uzyska konsystencję musztardy.
Przełożyć do zamykanego pojemniczka i wstawić na 2 doby do lodówki, aby się zmacerowała.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów. *** Może coś Was u mnie zinspiruje ;)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    innowacyjna wersja
  • 2
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo prosty wyrób, a jaka satysfakcja ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Podziwiam Cię że takie dodatki robisz. Rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !