Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z buraczków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

barszcz czerwony 3 łyżki
kefir 1 litr
jogurt naturalny 1 szt
ogórek zielony 2 szt
rzodkiewki 1 pęczek
zielony czosnek
pieprz
koperek
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z buraczków

W dużej misce mieszamy z sobą kefir i jogurt naturalny .3 łyżki barszczu w proszku rozpuszczamy w 1/2 goracej wody mieszamy do rozpuszczenia chłodzimy. Zimny barszcz dodajemy do kefiru i jogurtu mieszamy.Koperek ,natkę i zielony czosnek siekamy dodajemy do miski. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce duże oczka i dodajemy do chłodnika. Doprawiamy sola ,pieprzem. Podajemy z jajkiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 01.08.2012 22:29
dobry
dabrowianka 07.05.2012 16:13
super :) już jestem głodna ;)
gerdzik 05.05.2012 10:50
chłodniczek dobra sprawa :)
Pajecznik 05.05.2012 10:07
dlatego lubię wiosnę
dwa pokoje z kuchnią 05.05.2012 09:05
pycha ja też już robiłam :)
iwa643 05.05.2012 06:28
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak