Sposób przygotowania

Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody. Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę przekrój na pół i opal nad gazem. Do wywaru dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj rosół na wolnym ogniu przez około 3 godziny, uważając by nie doprowadzić do wrzenia. Rosół powinien być klarowny. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem świeżo mielonym oraz przyprawą do zup w płynie. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam :) Bardzo smaczny i aromatyczny, esencjonalny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam :) Bardzo smaczny i aromatyczny, esencjonalny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pysznie wyglada ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pyszny rosołek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczny rosół
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    ROSOŁEK PIERWSZA KLASA :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !