Sposób przygotowania

Owoce zmiksować na mus, dosładzając do smaku.
Galaretki rozpuścić razem w 200-250 ml wrzącej wody.
Do musu owocowego wlać galaretkę i razem zmiksować.
Odstawić, aż wystygnie.
Żelatynę wsypać do kubeczka, zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia.
Ser zmiksować z jogurtem greckim, cukrem i aromatem migdałowym.
Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce - dolać do sera i zmiksować ponownie.
Do tortownicy wylewać wartwami (po 1/4 każdej masy) oba smaki - za każdym razem wkładać do lodóki i czekać, aż warstwa zastygnie.
Dopiero wtedy wylewać inny kolor.
Gotowy torcik wstawić do lodówki i pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Kroić jak tort.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Owoce użyte do przygotowania deseru mogą być świeże lub mrożone - może być to mieszanka lub jeden gatunek o czerwonej barwie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    idealny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !