Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik biało-czerwony na zimno <b>EURO 2012</b>

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 2 op.
galaretka truskawkowa 2 op.
jogurt grecki 500 ml
cukier do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat mała
aromat migdałowy do smaku
owoce 500 g
twaróg 500 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik biało-czerwony na zimno <b>EURO 2012</b>

Owoce zmiksować na mus, dosładzając do smaku.
Galaretki rozpuścić razem w 200-250 ml wrzącej wody.
Do musu owocowego wlać galaretkę i razem zmiksować.
Odstawić, aż wystygnie.
Żelatynę wsypać do kubeczka, zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia.
Ser zmiksować z jogurtem greckim, cukrem i aromatem migdałowym.
Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce - dolać do sera i zmiksować ponownie.
Do tortownicy wylewać wartwami (po 1/4 każdej masy) oba smaki - za każdym razem wkładać do lodóki i czekać, aż warstwa zastygnie.
Dopiero wtedy wylewać inny kolor.
Gotowy torcik wstawić do lodówki i pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Kroić jak tort.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.06.2012 14:29
super
Justyna Jussstiii 24.06.2012 14:29
super
Marta1986 20.05.2012 13:18
super
sunnymood 17.05.2012 14:40
idealny:)
Habibi 13.05.2012 05:36
Owoce użyte do przygotowania deseru mogą być świeże lub mrożone - może być to mieszanka lub jeden gatunek o czerwonej barwie.
Habibi 05.05.2012 00:02
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak