Sposób przygotowania

Wszystkie suche składniki ze sobą mieszamy. W ten sposób mamy przygotowaną mieszankę, którą do przygotowania porcji naleśników odmierzamy w ilości 150 gram. Do 150 gram odmierzonej mieszanki dodajemy resztę składników. Masło rozpuszczamy i studzimy. Do odmierzonej ilości mieszanki dodajemy mleko i jajko, dokładnie ze sobą mieszamy za pomocą trzepaczki. Następnie dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Smażymy na suchej patelni lub blaszce z obu stron, po około 1 minucie z każdej strony. Podajemy z syropem klonowym lub owocami czy frużeliną i bitą śmietaną. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    a miałam dziś taka ochotę na tą wersję naleśników
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    super, muszę zrobić kiedyś takie naleśniki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    PYCHOTKA :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    smaczne jedzonko i piękne zdjęcia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !