Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szparagów przygotowana na mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
szparagi 3/4 kg
masło 2 dag
mąka pszenna 3 dag
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szparagów przygotowana na mleku

Szparagi umyć i oczyścić z włókiem, kilka główek szparagów należy ugotować oddzielnie w niewielkiej ilości osolonej wody. Resztę szparagów pokroić i ugotować do miękkości w tej samej wodzie, co główki szparagów. Po ugotowaniu przetrzeć. Przygotować zasmażkę z mąki i masła. Rozprowadzić ją gorącym mlekiem. Przecier połączyć z mlekiem i zagotować, posolić i dosłodzić do smaku. Do zupy dodać ugotowane główki szparagów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.03.2013 23:21
ciekawa propozycja na smaczną zupę
Katarzyna/kate1980 17.06.2012 21:47
ekstra
cukiereczek 18.10.2011 10:54
bardzo ciekawa
kasiaw 24.04.2011 21:09
super przepisik
Iwusia 21.07.2010 07:10
Bardzo fajny przepis .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak