Sposób przygotowania

Szparagi umyć i oczyścić z włókiem, kilka główek szparagów należy ugotować oddzielnie w niewielkiej ilości osolonej wody. Resztę szparagów pokroić i ugotować do miękkości w tej samej wodzie, co główki szparagów. Po ugotowaniu przetrzeć. Przygotować zasmażkę z mąki i masła. Rozprowadzić ją gorącym mlekiem. Przecier połączyć z mlekiem i zagotować, posolić i dosłodzić do smaku. Do zupy dodać ugotowane główki szparagów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny przepis .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super przepisik
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo ciekawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawa propozycja na smaczną zupę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !