Sposób przygotowania

Cebulę obrać , pokroić w piórka posypać przyprawą uniwersalną , curry, papryką- szczypta posolić i posypać pieprzem , wymieszać przełożyć do rondelka wlać olej lub oliwę i wstawić na mały płomień , przykryć i od czasu do czasu mieszać . W tym czasie umyć wątróbkę , obtoczyć w mące i na małym gazie smażyć , przewracając na drugą stronę . Cebulę od czasu do czasu podlać woda 3 łyżki i mieszać nadal . Gdy już będzie miękka to zgasić gaz , wątróbkę przełożyć do cebuli wymieszać razem w rondelku i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gerdzik

    lubię wątróbkę w każdej postaci, a takiej jeszcze nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny obiad:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha , muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha , muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    wątróbka mniam mniam wypas

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !