Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
sos Thai Thai 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
bazylia 1/2 łyzeczki
pieprz 1 łyżeczka
sól 2 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
woda 1/3 szklanki
boczek 150 surowy
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z grilla

Boczek myjemy, . Wymienione przyprawy w przepisie łączymy ze sobą w misce ( powinna być większa). Wkładamy tam do niej pokrojony w plasterki boczek, i obtaczamy z każdej strony. Taki boczek pownien 24 godziny postać w marynacie. Nasępnie wykładamy go na grilla i pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 02.03.2013 20:15
jest przepyszny, też robie
smakoszek 21.09.2012 21:02
świetny
Papryczka 05.09.2012 16:29
pyszny
ilka_86 21.07.2012 12:51
wygląda smakowicie
Kikiriki 06.05.2012 15:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak