Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z piersi kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 70 dag
panierka do mięs ostra 1, 5 opakowania
jajko 2-3 sztuki
pieprz do panierki
Papryka ostra mielona Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Panierkę do mięs wysypujemy na talerzyk, dodajemy 1/3 pieprzy łyzeczki i 1/4 łyzeczki papryki. Dokładnie mieszamy
Krok 1 - Kąski z piersi kurczaka foto
2
Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w grubszą kostkę.
Krok 2 - Kąski z piersi kurczaka foto
3
Pierś maczamy z jednej i z drugiej strony w rozbełtanych jajkach( ilosc zalezy od wielkosci jaj). Ja wrzucam po kilka sztuk do talerza z jajkami. Następnie panieujemy z każdej strony w panierce.
Krok 3 - Kąski z piersi kurczaka foto
4
Wykładamy na blachę, czy blaszkę grillową wysmarowaną delikatnie olejem ( by piers nie przyczepiała się) Pieczemy średnio 15-20 minut w temp 180 stopni. Wykładamy na talerzyk.
Krok 4 - Kąski z piersi kurczaka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 16.11.2012 15:54
pyszne
caffee_tea 31.08.2012 22:21
dobre
caffee_tea 31.08.2012 22:21
dobre
Dorian 21.07.2012 18:31
smaczne
Beatris 05.05.2012 10:20
Takie kąski często goszczą u mnie na stole.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak