Sposób przygotowania

Cukinie obieramy, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę średniej wielkości, przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka.
Z papryki wycinamy nasiona, kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka.
Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka z dodatkiem 50 gram margaryny i dusimy pod przykryciem, aż będzie miękka.
Miękką cebulę, cukinię i paprykę przekładamy do jednego większego garnka, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, koncentrat pomidorowy i ketchup. Całość mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, przyprawą do grilla i ostrą papryką.
Leczo możemy podawać z duszonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    moje smaki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    uwielbiam leczo =)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    super danie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię takie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    szybko i pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    w sezonie cukinii robię bardzo często,pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magiczna:):):)

    Uwielbiam to:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię takie leczo :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Smaczne leczo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !