Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piaskowa babka z rabarbarem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 3 sztuki
jajko 4
mąka pszenna 2 szklanki
cukier kryształ 1 szklanka
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Piaskowa babka z rabarbarem

1. Margarynę miksujemy z cukrem.
2.Wbijamy jajka. Miksujemy aby uzyskać jednolite ciasto.
3. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
4. Miksujemy nadal około 10 minut.
5. Rabarbar myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy na 3 cm kawałki.
6. Ciasto przelewamy do formy babki wysmarowanej olejem i posypanej mąką .
7. Wykładamy kawałki rabarbaru na wierzch ciasta.
8. Pieczemy babkę w temperaturze 175 stopni przez 50 -55 minut.
9.Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 25.07.2013 20:27
Piaskowa babeczka z każdym owocem będzie smaczna :)
olkaaa 07.07.2013 11:15
już dawno nie robiłam
Grażyna13 30.08.2012 08:18
Pysznie wygląda :)
Mariposas 07.08.2012 21:16
super
romanrafal
romanrafal 05.08.2012 09:49
świetna babeczka
Anio?eczek 14.05.2012 17:16
super babeczka :)
ben-ka 06.05.2012 09:52
też muszę sobie posadzić żeby mieć swój rabarbar.
IZABELA29 05.05.2012 12:17
ja przywiozłam sobie rabarbar od teściowej, pycha.... i jeszcze sadzonki by mieć swój
iziona 05.05.2012 08:30
No nie babki z rabarbarem jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak