Sposób przygotowania

1. Margarynę miksujemy z cukrem.
2.Wbijamy jajka. Miksujemy aby uzyskać jednolite ciasto.
3. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
4. Miksujemy nadal około 10 minut.
5. Rabarbar myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy na 3 cm kawałki.
6. Ciasto przelewamy do formy babki wysmarowanej olejem i posypanej mąką .
7. Wykładamy kawałki rabarbaru na wierzch ciasta.
8. Pieczemy babkę w temperaturze 175 stopni przez 50 -55 minut.
9.Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    No nie babki z rabarbarem jeszcze nie robiłam :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja przywiozłam sobie rabarbar od teściowej, pycha.... i jeszcze sadzonki by mieć swój
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też muszę sobie posadzić żeby mieć swój rabarbar.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super babeczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna babeczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piaskowa babeczka z każdym owocem będzie smaczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !