Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNA ZUPA SZPINAKOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 gram
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część)
ziemniaki 3-4 szt
szpinak 300 gram
śmietana 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 4-5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNA ZUPA SZPINAKOWA

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i ugotować.Marchewkę,pietruszkę i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Por umyty pokroić w półsłupki.Warzywa dodać do wywaru mięsnego.
Krok 1 - WIOSENNA ZUPA SZPINAKOWA foto
2
Szpinak dobrze wypłukać w zimnej wodzie,poobrywać listki od łodyżek i sparzyć w misce wrzątkiem.Po kilku minutach odcisnąć nadmiar wody i posiekać na drobniejsze kawałki. wrzucić do wywaru z jarzyną i gotować kilka minut.
Krok 2 - WIOSENNA ZUPA SZPINAKOWA foto
3
Miękkie mięso obrać i dodać do zupy.Przyprawić do smaku i zabielić śmietaną.Ja zabielam na talerzu bo wolę czasami czystą zupę.
Krok 3 - WIOSENNA ZUPA SZPINAKOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 24.02.2014 12:54
zdrowa ta zupa i na pewno pyszna
olkaaa 22.11.2013 14:37
jeszcze takiej nie jadłam
kate.500 15.11.2013 13:04
pyszna zupka
stefcia
stefcia 12.09.2013 23:22
bardzo pyszna zupka
Seba 09.08.2013 19:34
Bardzo dobra
Krystyna32 19.08.2012 08:37
pycha
ben-ka 15.05.2012 08:23
takiej zupy nie jadłam.
barbara11561 04.05.2012 18:58
kupiony na bazarze,nie mam ogródka warzywnego niestety:)
Mysiunia 04.05.2012 18:18
a czy to już własny szpinak? Ja sadziłam dopiero początkiem kwietnia i ma może 5cm wysokości :) zupa wygląda świetnie i już nie mogę się doczekać, aż ja taką zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak