Sposób przygotowania

zaczynamy od zmiksowania masła, całe masło miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie przesypując przez sito dodajemy po trochu cukry pudru caly czas miksując. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję dodajemy ser biały zmielony. Miksujemy wszystko jakieś 2 min. Następnie na tacy rozkładamy herbatniki i nakładamy na nie połowe masy z sera. Następnie znowu nakładamy harbatniki i drugą polowe sera na nie. Na koniec oststania warstwa herbatników i gotowe. Najlepsze do jedzenia jest na drugi dzień aż herbatniki nasiąkną. Polecam trzymać w chłodnym miejscu, niekoniecznie w lodówce ze względu na to że ser może przesiąknąć zapachem innych produktów z lodówki. Herbatniki na wierzchu można oblać polewą czekoladową mleczną. życzę smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Fajniutki
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    sernika z herbatnikami jeszcze nie robiłam :-) fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Uwielbiam taki ego typu sernik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !