Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serniczek z herbatnikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 1 250dag
cukier pude 3 szklanka
herbatniki 8 opakowanie
ser biały 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: serniczek z herbatnikami

zaczynamy od zmiksowania masła, całe masło miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie przesypując przez sito dodajemy po trochu cukry pudru caly czas miksując. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję dodajemy ser biały zmielony. Miksujemy wszystko jakieś 2 min. Następnie na tacy rozkładamy herbatniki i nakładamy na nie połowe masy z sera. Następnie znowu nakładamy harbatniki i drugą polowe sera na nie. Na koniec oststania warstwa herbatników i gotowe. Najlepsze do jedzenia jest na drugi dzień aż herbatniki nasiąkną. Polecam trzymać w chłodnym miejscu, niekoniecznie w lodówce ze względu na to że ser może przesiąknąć zapachem innych produktów z lodówki. Herbatniki na wierzchu można oblać polewą czekoladową mleczną. życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 06.06.2012 11:04
Uwielbiam taki ego typu sernik :)
treonina 04.05.2012 19:05
sernika z herbatnikami jeszcze nie robiłam :-) fajny przepis
matriasik 04.05.2012 16:14
Fajniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak