Sposób przygotowania

Przygotować płaską blachę, wyścielić woskowanym papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Pianki pociąć ostrymi nożyczkami w drobniutkie kawałki.
Czekolady połamać na kostki, włożyć do miseczki i umieścić na rozdelku z gotującą się wodą.
Stale mieszać, aż czekolada się rozpuści - dodać aromat waniliowy i wymieszać.
Do czekolady dodać rozdrobnione pianki i dokładnie wymieszać.
Masę sprawnie rozsmarować na papierze (na schłodzonej blaszce), nakryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i obciążyć deseczką.
Pozostawić do zastygnięcia.
Pokroić w kostkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    daleko mieszkasz ? :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Być może całkiem blisko, ale moi panowie wyjadają mi smakołyki niemal spod ręki ;)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    a ja czekam na zdjecie;p
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Będzie, będzie... ;) Jak odkopię w zbiorach foto ;)
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    POmysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !