Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona do obiadu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 małej główki
jabłko 1 najlepiej kwaskowe
sól
pieprz
wino kieliszek
oliwa 2 łyżki
cukier do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona do obiadu

Kapustę drobno szatkujemy i parzymy wrzątkiem parę minut aż zmięknie . Odcedzamy i studzimy . Cebulkę kroimy w kostkę ,jabłko ścieramy na tarcei łaczymy wszystko . Następnie dodajemy wszystkie przyprawy. ,skrapiamy sokiem z cytryny lub kroplami octu, doprawiamy do smaku i odstawiamy aż się przegryzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 24.01.2017 12:38
Smaczna i zdrowa, a do tego kolor jaki zachowany.
Ola1young 25.04.2014 18:17
przepyszna do obiadu
Alberto 05.01.2014 15:18
na prawdę super
Alberto 10.09.2013 08:32
Pycha mniam
jeta72 29.08.2013 08:04
bardzo lubię :-)
Wacław 30.06.2013 10:29
lubię taką do II dania
ankaryba 30.05.2013 23:46
uwielbiam :-)
gosia561 23.07.2012 23:00
ale pycha
alaaa 12.07.2012 21:01
bardzo lubię ale z winem nie robiłam
ben-ka 05.05.2012 08:59
lubię i to bardzo czas zrobić!
jolanta19 04.05.2012 20:02
uwielbiam
Cukiereczek13 04.05.2012 15:49
pycha :-) uwielbiam taką kapustkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak