Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z konfiturą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

konfitura wiśniowa
mąka 2szklanki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z konfiturą

ciasto:
2 szklanki mąki,
szklanka mleka,
1/2 szklanki cukru,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 opakowania cukru waniliowy,
jajko,
100ml oleju,
+ konfitura i cukier puder

Jajko rozmącić ze szklanką mleka i wlać olej. Oddzielnie przesiać mąkę ze szczyptą soli, dodać proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać i wlać "mokre" składniki. Delikatnie całość wymieszać. Foremki (najlepiej papierowe) napełniać ciastem do 1/3 wysokości. Wkładać do każdej po łyżeczce konfitury i uzupełniać ciastem (ale nie do końca foremek by muffinki nie "uciekły" nam z nich po upieczeniu). Wsadzić do piekarnika na 15-20min do rozgrzanego do 200stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.05.2012 19:06
takie strasznie lubię! nie są takie suche jeak zwykłe!
ewka1978 04.05.2012 17:45
z konfiturą jeszcze nie próbowałam
matriasik 04.05.2012 16:15
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak