Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziany deser

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bita śmietana 1 torebka
mleko 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 płaskie łyżki
woda 4-5 łyżek
galaretka 1 opak
woda 400 ml
biszkopty okrągłe 4 szt
biała czekolada do posypania
raffaello 4 czekoladki
niebieski barwnik

Przepis i sposób przygotowania na: nadziany deser

bitą śmietanę ubiłam z mlekiem na sztywną pianę, dodałam niebieski barwnik spożywczy. Żelatynę rozpuściłam w 5 łyżkach wody i gdy zaczęła gęstnieć dodałam do bitej śmietany i dobrze wymieszałam. Galaretkę rozrobiłam w wodzie. Do 4 pucharków włożyłam po jednej czekoladce raffaello i wlałam bitą śmietanę. Gdy zgęstniała wylałam na nią galaretkę. Położyłam biszkopta. Na wierzch potarkowałam białą czekoladę z niebieskim barwnikiem.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.03.2014 12:45
Jakie ładne ujęcie;))
Róża1 31.01.2014 23:23
super deser !!!!!!
plocia 28.11.2013 23:06
Fajny pomysł z zabarwieniem bitej śmietany.
Stenka 13.12.2012 15:57
ładnie wygląda
jasiek 01.08.2012 21:08
fajne kolory
paula99926 08.05.2012 09:31
super wygląda!
Kamila/kami007 05.05.2012 11:48
ciekawy pomysł
banaszak1994
banaszak1994 04.05.2012 18:12
super :)
matriasik 04.05.2012 16:28
Fajnie wyglądają
halina17 04.05.2012 13:56
dobry deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak