Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata musztardowa do karkówki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 1 słoiczek
miód 2 łyżki
olej 5 łyżek
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
cytryna 1 szt.
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata musztardowa do karkówki

Musztardę połączyć z miodem i mieszać, aż się połączą.
Dodać sól, wyciśnięty czosnek, sok z cytryny i nieco startej skórki.
Na koniec wlać olej i dokłądnie wymieszać.
Do marynaty wlożyć grube plastry karkówki, obtoczyć z każdej strony i wstawić na dobę do lodówki.
Upiec mięso w piekarniku lub na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 22.10.2012 15:09
super karkówka z takim dodatkiem napewno wismienita
Habibi 04.05.2012 20:23
A nie jesteś uczulana na koty? ... bo mamy ich sześć :)))
krokodyl 04.05.2012 17:37
adoptuj mnie, plizzzzzzz
Habibi 04.05.2012 13:03
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak