Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowiec z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 5
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 3 łyżki
margaryna 1
twaróg 60 dag
masło 10 dag
cukier 1 szklanki
budyń śmietankowy 1
jajko 2
brzoskwinie w puszce 1

Przepis i sposób przygotowania na: Serowiec z brzoskwiniami

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka zagniatamy z mąką, 3 łyżkami cukru, margaryną oraz proszkiem do pieczenia na jednolite ciasto. Większą część wałkujemy i wkładamy do brytfanki, mniejsza w kawałku do zamrażalki. Ser razem z masłem przekręcamy przez maszynke do mięsa, dodajemy do niego budyń, jajka oraz cukier wedle uznania (ja dałem prawie szklankę) - mase wykładamy na ciasto i układamy brzoskwinie pokrojone w plastry. Białka ubijamy z dodatkiem 0,5 szklanki cukru na sztywną piane, wykładamy na brzoskiwnie, na koniec piane posypujemy startym ciastem które wcześniej się mroziło. Pieczemy godzine

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.04.2013 07:15
fajny serowiec
iknkirke 27.07.2012 13:12
Smaczny sernik
Anna169Hosz 18.06.2012 12:50
Zapowiada się smacznie.
Kamila/kami007 05.05.2012 11:47
pychota
halina17 04.05.2012 13:59
pyszny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak