Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pomidorów i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
cebula 2 sztuki
zielona papryka 3 strąki
pieprz 20 ziaren
ziele angielskie 20 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól 3 płaskie łyżki
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 100 g
papryka czerwona 3 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pomidorów i papryki

Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w grubą kostkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i powkładać do słoików. Zalewa: Do garnka wlać 1/2 litra wody, dodać pieprz, ziele angielskie, listki laurowe oraz sól i cukier. Wszystko razem zagotować, a następnie przecedzić. Żelatynę rozrobić w 1/2 litrze wody, chwilę poczekać, aby żelatyna napęczniała i dodać ją do gorącej zalewy. Dokładnie wymieszać i od razu zalać słoiki. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut od chwili zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.04.2013 14:09
wyśmienita
Ewelina38 06.10.2012 23:00
ciekawa, takiej jeszcze nie jadłam
Aleksandraa 10.08.2012 19:52
ciekawe :)
Anna152 24.07.2012 06:04
super
Wacław 20.05.2012 10:13
na pewno smaczna !
Ada-Gaba 09.05.2012 13:07
fajny przepis
Patrycja35 04.05.2012 12:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak