Sposób przygotowania

Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w grubą kostkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i powkładać do słoików. Zalewa: Do garnka wlać 1/2 litra wody, dodać pieprz, ziele angielskie, listki laurowe oraz sól i cukier. Wszystko razem zagotować, a następnie przecedzić. Żelatynę rozrobić w 1/2 litrze wody, chwilę poczekać, aby żelatyna napęczniała i dodać ją do gorącej zalewy. Dokładnie wymieszać i od razu zalać słoiki. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut od chwili zagotowania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawa, takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    wyśmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !