Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowo-warzywne

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cukinia 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
Marynata do mięs klasyczna Prymat
marynata staropolska 3 łyżka
oliwa 3 łyżki
marynata do warzyw
oliwa 3 łyżek
czosnek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowo-warzywne

Kroki postępowania

1
Dzień przed grillem marynujemy kurczaka i warzywa w następujący sposób.

Oczyszczone mięso kroimy w niewielką kostkę.

Marynatę staropolską rozrabiamy z oliwą i zalewamy kurczaka.

Przykrywamy pojemnik i wkładamy na noc do lodówki.

Paprykę kroimy w kostkę, cukinię w półplasterki a dymkę w plasterki.

Warzywa marynujemy w oliwie wymieszanej z przyprawami.
Krok 1 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto
2
Na następny dzień na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie wszystkie składniki.
Krok 2 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto
3
Układamy na tacce do grillowania i kładziemy ją na rozgrzanym ruszcie.

Grillujemy około 25 minut od czasu do czasu przekręcając.

Najlepiej smakują z musztardą francuską.

Smacznego :)
Krok 3 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 16.09.2015 00:07
piękne szaszłyki
Grazyna0211 13.09.2015 16:15
świetne szaszłyki
Anna133 16.07.2013 13:22
wyglądają obłędnie
motylwe 05.05.2012 16:00
świetne i pyszne
halina55 04.05.2012 14:38
Super
sylwia / sytofala 04.05.2012 11:16
apetyczne kolorki
Paweł10 04.05.2012 10:52
pięknie wyglądają :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak