Sposób przygotowania

Roztrzepać jajka,dodać mleko,wodę oraz cukier.Dobrze wymieszać.Mąkę przesiać przez sito.Mieszać do powstania ciasta naleśnikowego.Jeśli będzie za rzadkie należy dosypać mąki.Lekko posolić i odstawić na ok 10 min.Patelnię rozgrzać z olejem.Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu ostudzić.Jabłka umyć i pokroić na małe kawałeczki,wyłożyć na naleśniki i zwinąć w ruloniki.Można dodatkowo zapiec.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    smaczne
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !