Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokoski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
kokos 300 g
cukier 1 szklanka
migdały 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: kokoski

Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując. Gdy cukier rozpuści się w białkach dodajemy kokos, delikatnie i dokładnie wymieszać. Blachę na której będziemy piec wyłożyć papier do pieczenia. Masę kokosową wykładamy łyżą na blachę, formując odpowiednie kształty i ozdobić migdałami. Pieczemy około 20-30 min w temperaturze 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2013 13:03
Smaczne są.
parysek10 04.05.2012 13:17
muszą być pyszne
GOSIA18 04.05.2012 11:57
extra
anja3107 04.05.2012 10:17
ale smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak