Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary faszerowane szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalmary 1 szt/os
szpinak świeży 1 opak
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary faszerowane szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty czosnek oraz umyty szpinak.
Krok 1 - Kalmary faszerowane szpinakiem foto
2
Jak szpinak się skurczy odstawiamy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z połowy cytryny.
Krok 2 - Kalmary faszerowane szpinakiem foto
3
Oczyszczone kalmary nadziewamy farszem i zamykamy z dwóch stron wykałaczkami.
Krok 3 - Kalmary faszerowane szpinakiem foto
4
Kalmary dobrze grillujemy na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym. Podajemy skropione cytryną.
Krok 4 - Kalmary faszerowane szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.01.2014 12:24
i to jest to, co uwielbiam :)
pacpaw 19.12.2012 16:11
kolejny świetny pomysł na wykorzystanie kalmarów
dwa pokoje z kuchnią 04.05.2012 22:05
dobrze to wygląda, choć nie cierpię kalmarów. a gdzie można kupić w całości bo jeszcze nie widziałam?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak