Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone podudzia kurczaka na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia
cebula 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone podudzia kurczaka na ostro

Przyprawy mieszamy w jednym naczyniu.
Cebulę obieramy i kroimy w krążki.
Kurczaka i cebulę wrzucamy do miseczki posypujemy dokładnie przyprawami, tak aby dokładnie pokryły podudzia.
Ilość przypraw zależy od tego ile mamy podudzi, w moim przypadku było ich 8 sztuk.
Kurczaka z cebulką wrzucamy do rękawa do pieczenia, zapinamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temp ok 180 stopni przez ok 1 godzinę.
Tak przygotowane podudzia można również upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.04.2015 12:25
świetny obiad
edi 22.05.2012 21:19
Mniamm...fantastyczne
Natalia40 12.05.2012 18:00
super
mariel78 09.05.2012 10:06
pyszne
anja3107 04.05.2012 10:18
fajny obiad
Karolinka111 04.05.2012 09:57
pycha
pioge7 04.05.2012 09:34
fajne
ewka1978 04.05.2012 09:12
wygląda ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak