Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z rabarbarem

Łodygi rabarbaru obrać ze skórki, pokroić w mniejsze kawałki i opruszyć delikatnie mąką.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, wymieszać. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do piany, dokładnie wymieszać. Do przygotowanego ciasta wrzucić pokrojony rabarbar, wymieszać i wylać na formę do pieczenia.
Piec w temp 160-180 stopni ok 40 min.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 08.05.2012 08:04
super
Justyna Jussstiii 05.05.2012 12:02
super
jolanta19 04.05.2012 20:06
mniam
[email protected] 04.05.2012 15:04
ectra pomysl
Agnieszka116 04.05.2012 11:13
Super!
anja3107 04.05.2012 10:19
pycha
Karolinka111 04.05.2012 09:57
pyszka
pioge7 04.05.2012 09:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak