Sposób przygotowania

Cukinie kroimy w kawałki . Bakłążana kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 min myjemy i osuszamy . Cebule kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Na patelni na oliwie podsmażamy cebule dodajemy bakłażana ,cukinie i paprykę . Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory . Robimy pesto z pietruszki . Miksujemy natke pietruszki z czosnkiem i orzechami ,dodajemy oliwę i sól . Miksujemy na pastę. Gdy warzywa na patelni będą miękkie dodajemy do nich 2 łyżki pesto i starty parmezan. Mieszamy podajemy.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Podajemy z ryżem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    Od dawno szukałam ciekawego pomysłu na bakłażana i cukinie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !