Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caponata z pesto z pietruszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbek
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa
orzechy laskowe 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki
sól
papryka żółta 1 szt
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Caponata z pesto z pietruszki

Cukinie kroimy w kawałki . Bakłążana kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 min myjemy i osuszamy . Cebule kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Na patelni na oliwie podsmażamy cebule dodajemy bakłażana ,cukinie i paprykę . Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory . Robimy pesto z pietruszki . Miksujemy natke pietruszki z czosnkiem i orzechami ,dodajemy oliwę i sól . Miksujemy na pastę. Gdy warzywa na patelni będą miękkie dodajemy do nich 2 łyżki pesto i starty parmezan. Mieszamy podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.02.2013 08:57
pycha
Natasza Edyta 15.05.2012 11:03
Od dawno szukałam ciekawego pomysłu na bakłażana i cukinie :)
iwa643 04.05.2012 06:25
Podajemy z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak