Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zmielony twaróg. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać aromat waniliowy, do drugiej kakao. Herbatniki rozłożyć na folii, na to nałożyć krem kakaowy, na to waniliowy w taki sposób aby można było z dwóch stron złożyć herbatniki na kształt dachu (w trójkąt).
Wstawić do lodówki na ok 1 godz.
Przygotować polewę: margarynę z cukrem, kakaem i wodą zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Lekko przestudzoną polewą oblać ciasto.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda przepysznie. Od dawna zabieram się za nią i jakoś zabrać nie mogę :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super jest to ciasto, już dawno go chciałam zrobić ale sie boje że nie wyjdzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    ja też myślałam że mi nie wyjdzie ale w końcu trzeba się zmotywować i spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja też ciągle odwlekam z tym ciastem ale kiedyś go wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    to ciasto jest przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super frajda dla dzieciaczków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    dla samej dekoracji stołu warto zrobić:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszności.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    smaki dzieciństwa. Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też pamiętam to ciasto z dzieciństwa, sama jednak nigdy nie robiłam. Wygląda świetnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !