Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kryształek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 0.5 szklanki
galaretka różowa 1 sztuka
galaretka niebieska 1 sztuka
galaretka zielona 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kryształek

Galaretki rozpuścić w wrzącej wodzie,dobrze wymieszać i wylać każdą na oddzielny talerz. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy żółtka,ucieramy dalej i dodajemy galaretkę pokrojoną w kostkę i ostudzoną żelatynę wszystko dokładnie mieszamy łyżką.Nakładamy biszkopt (ja kupuję gotowy).Na wierzch dajemy polewę lub galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak