Sposób przygotowania

Z kapusty wycinamy kaczan,następnie wrzucamy we wrzątek i zdejmujemy kolejno liście.Z liści ścinamy to zgrubienie po zewnętrznej stronie liścia.Ryż i mięso łączymy ze sobą doprawiamy do smaku.Gotowy farsz nakładamy na liść kapusty i zwijamy grubszą stroną do środka.Brzegi kapusty wciskamy palcem do środka gołąbka.Układamy gołąbki w garnku wyłożonym liśćmi kapusty( to zapobiega przepaleniu się)zalewamy wodą i gotujemy ok godziny(wodę solimy tak do smaku lub dajemy kostkę rosołową)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszności, bardzo lubię gołąbki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam gołąbki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !