Sposób przygotowania

Do osobnych naczyń łamiemy ciemną i jasną czekoladę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przygotowujemy dwa talerze, które wykładamy pergaminem. Na jeden wylewamy jasną czekoladę, na drugi ciemną. Od razu posypujemy żurawiną i pozostawiamy do przestygnięcia. Kiedy czekoladowe tafle stwardnieją, można je spożywać.

Takie tafle to również doskonały prezent, który możemy sami przygotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Powstały pod wpływem chwili i na szczęśćie przypadły do gustu moim domownikom i przyznam się szczerze, że również nie mogłam się im oprzeć :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Bardzo pomysłowe! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    czarnyaniol1990

    myse że oprócz żurawinymożna wykorzystac różne bakalie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !