Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe kieliszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada biała 1 tabliczka
czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe kieliszki

Czekoladę białą połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, wlać do formy na kieliszki. Czynność powtórzyć z ciemną czekoladą. Pozostawić do przestygnięcia. Kiedy czekolada stwardnieje, wyjąć z formy i można serwować same czekoladowe kieliszki lub napełnić je owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 21.08.2012 19:59
świetny pomysł
Gosia20 17.05.2012 11:46
wow świetne
matriasik 08.05.2012 01:33
Ty to masz zawsze pomysły świetne! Gratuluję pomysłowości. Tacy ludzie mnie zawsze inspirują!
patusia 08.05.2012 00:39
Dzięki bardzo :) Ja już później eksperymentowałam i je wypełniałam różnymi owocami, nadzieniami itp., więc można je podawać same jako np. prezent (wtedy dłużej postoją) a do spożycia na dziś wypełnić czymś, co akurat mamy w domu i skomponuje nam się ze smakiem czekolady :)
Kikiriki 06.05.2012 15:45
genialne!!
Pajecznik 04.05.2012 12:22
można je ciekawie wykorzystać
Agiatis 04.05.2012 08:00
Super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak