Sposób przygotowania

Bulion zagotować.
Zabek czosnku rozetrzeć z sola na masę.Posmarowac nią kawałki bułki, odstawic na kilka minut.
Na patelni rozgrzac olej, wrzucic pokrojony na kawałki drugi ząbek czosnku, smażyć przez chwilę( ale żeby się nie pzrypalił!!!).
Gdy się zarumieni wyjąc i na tym samym oleju smażyc pieczywo na złoty kolor.
Usmażone , gorące kromki ułożyć na dnie tależy, na nich położyć żótka( trzeba uważac , zeby sie nie rozlały)
Oprószyć sola i pieprzem.
Zalac wrzącym bulionem i obficie posypac startym serem. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
( Bulion musi byc goracy, aby żółtko się ścięło, ja , czasem robię bez żółtka, wtedy kruszę na kawałki usmażone bułeczki robiąc z nich grzanki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !